Markeon Blog Tips, weetjes en advies voor je (zakelijke) teksten
Terug naar blog overzicht

Omstandigheden

Het moet er dan toch eens van komen. Nadat ik al verschillende blogs schreef voor opdrachtgevers kan ik op mijn eigen website niet achterblijven. Deze eerste blog wil ik graag met jou delen om te wegen wat het belang van zo’n blog nu eigenlijk is. Steeds meer websites worden regelmatig voorzien van een blog, maar bij velen neemt de frequentie al na enige blogs in rap tempo af. ‘Te druk, nu even niet, geen inspiratie of geen onderwerpen voor handen’ zijn dan al snel de opmerkingen waarachter men zich verschuilt.

Het is dan ook goed om te weten wat zo’n blog nu eigenlijk bijdraagt. In een blog kun je onderwerpen aansnijden die van betekenis zijn voor je onderneming, al dan niet actueel. Zo maak jij jouw website dynamischer en dat wordt enorm gewaardeerd door de diverse zoekmachines. Je versterkt zonder veel inspanningen je positie door nieuws te melden. Ook voor je (potentiële) klanten geef je een positieve draai aan je onderneming door op gezette tijden te laten zien dat jij en je onderneming voortdurend in beweging zijn.

Een blog is daarnaast ook een sterk instrument voor marketing. Door informatie over je product of dienst kun jij jouw klant sturen en stimuleren tot bestellingen. Zo creëer je kansen. Lees vooral in eerste instantie een aantal blogs van anderen zodat je meer en meer thuis raakt in de opzet van een blog. Dan is de stap naar het zelf schrijven van een blog al een stuk kleiner. Let wel op dat je niet teveel blogs schrijft. Je overspoelt jouw doelgroep en zult al snel merken dat je die frequentie niet kunt vasthouden. Zoek naar een frequentie die bij je past, zodat je niet na een aantal blogs niet meer verschijnt.

Er zijn veel ondernemers die talenten hebben op hun eigen vakgebied en niet zitten te wachten op het schrijven van een blog. Zoek binnen jouw onderneming naar medewerkers die wel over die talenten beschikken. En is er niemand die het schrijven van een blog wil oppakken, dan ben ik er om je te helpen. Mijn advies luidt: Wacht niet op de perfecte omstandigheden om te beginnen, maar begin om de perfecte omstandigheden te maken. Laat me jou helpen bij het schrijven van blogs. Pak die kans en zorg dat jouw website continue in beweging is. Want dat wil je voor jouw onderneming toch ook?

Geplaatst in Blogging op 22 Nov. 2016